Stromboli, aneb horká kapsa

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

na těsto:
2 hrnky hladké mouky
2 lžic olivového oleje
1/4 hrnku mléka (vlažného)
3/4 hrnku vody (vlažné)
1 lžička soli
1,5 lžička sušeného droždí
na špičku nože cukru
na náplň:
10 dkg měkké klobásy (na plátky)
10 dkg šunky
6 plátků sýra
5 dkg parmazánu (strouhaného)
1 malý rajčatový protlak
1 lžíce kečupu
4 stroužky česneku (utřené se solí)
bylinky:
bazalka
petrželka
oregáno,
koření na pizzu (pokud nejsou bylinky)
1 vejce (rozšlehané, na potření)

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka zamícháme sušené droždí a cukr. Necháme v teple vzejít. Do DP dáme vodu, sůl, olej, mouku a nakonec oživlé droždí. Dáme program těsto.

  2. Hotové vykynuté vyndáme na pomoučněný pečící papír, posypeme trochu mouku a pomocí válečku rozválíme na slabo. Pomáháme si poprašováním moukou, těsto je jemné.

  3. Na rozválené těsto natřeme protlak, smíchaný s kečupem a utřeným česnekem. Posypeme bylinkami nebo kořením. Poklademe klobáskou, šunkou a sýrem a na závěr posypeme strouhaným parmazánem.

  4. Pomocí pečícího papíru těsto opatrně přeložíme jako závin z jedné strany, přeloženou část povytahujeme a rozprostíráme. To samé i s druhou částí. Pomáháme si poprášením ruk moukou. Pokud je stromboli větší než váš plech, překrojte na půl.

  5. Přeneste na plech, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečete v troubě, vyhřáté na 200°C cca 20 minut. Záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!