Štrachanda z Plzeňska

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 větších brambor
hrst sušených hub
100 g uzeného masa nebo škvarků (já použila oboje)
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka drceného kmínu
majoránky
sušeného zázvoru
3 vejce
100 ml smetany
4 polévkové lžíce dětské krupičky
sůl
sádlo na vymazání pekáčku
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Oloupeme a nakrájíme je na plátky.

  3. Škvarky necháme rozehřát na pánvi (můžeme přidat malinko sádla), orestujeme s nimi nakrájenou cibuli a uzené maso.

  4. Přidáme koření, česnek, osolíme a chvilku restujeme.

  5. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou, dno poklademe polovinou brambor a osolíme.

  6. Na brambory rozložíme masovou směs a polijeme 1/3 vaječné směsi s houbami.

  7. Navršíme zbytek brambor, osolíme, přimáčkneme a dáme na 10 minut zapéct.

  8. Pak zalijeme zbytkem vaječné směsi a pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!