Šťouchané brambory s opečenou hlívou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor
200-250 g hlívy
100 g anglické slaniny
2 cibule
jarní cibulka
česnek
mléko
kousek sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli na drobno, hlívu na kousky.

  2. Na kousku sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Když začne zlátnout, přidáme hlívu a česnek na plátky.

  3. Dusíme asi 10-15 minut do vydušení vody a hlíva se začne opékat. Po chvíli odstavíme a brambory slijeme.

  4. Nejdříve brambory rozšťoucháme s trochou horkého mléka a hlívu už jen vmícháme vařečkou.

  5. Nakonec vmícháme nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Podáváme jako přílohu, ale stačí k tomu jen zeleninový salát nebo mléko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!