Štikozubec s mrkví a bazalkou (Rychlý oběd do práce)

Recepty, Ryby

Suroviny

1 Filet Štikozubce Chilského (Je to lepší než Pangas, ale použít de asi jakákoliv ryba)
Jarní cibulka
Baby karotka
Čerstvá bazalka
Máslo
Citron
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pod pokličkou necháme dusit mrkev a zatím se vrhneme na krájení cibulky a sekání bazalky. Cibulku hodíme na olivovém oleji na pánvičku, když začne být sklovitá, tak na ní položíme plátek osolené ryby.

  2. Zakápneme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme z obou stran zatáhnout (na filet můžeme klidně lehce přitlačit rukou).

  3. Potom k rybě přidáme podušenou karotku i s máslem a přiklopíme pokličkou. Necháme všechno společně chviličku podusit. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!