Sterilované kedlubny na dušené zelí

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

Já jsem připravovala ze 4 kg kedlubnů a suroviny jsou k danému množství:
4 kg kedlubnů (nahrubo nastrouhaných, oloupaných)
50 g soli
50 g cukru
130 ml octa
1 zarovnaná lžíce drceného kmínu
(pokud nebudete mít kedlubny příliš šťavnaté, pak ještě cca 300 ml převařené chladné vody)

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhané kedlubny dáme do velké mísy a smícháme se všemi uvedenými surovinami. Raději vše přidávejte postupně a ochutnávejte, jak vám budou chutě vyhovovat. Přidat můžete vždy.

  2. Pořádně promícháme a necháme 2 hodiny odstát, aby pustily šťávu. Občas je promícháme. Pokud by vám po této době pustily šťávy málo, zalijeme potřebným množstvím převařené chladné vody.

  3. Do dobře vymytých sklenic směs napěchujeme, nahoře by se nám měla objevit šťáva, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 80C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!