Štěpánská hovězí pečeně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g kvalitního zadního hovězího
25 g slaniny
hořčice
2 vejce uvařená natvrdo
sůl
černý pepř
1 cibule
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Špalík hovězího masa protkneme slaninou, uprostřed vyřízneme otvor a namažeme hořčicí, pak naplníme vejci. Otvor zavřeme (jehlou na závitky). Maso opepříme a osolíme.

  2. Na rozpáleném sádle v pekáčku zpěníme cibuli a vložíme maso, orestujeme ze všech stran, pak podlijeme horkou vodou, přiklopíme a v troubě pečeme do měkka. Maso během pečení obracíme a podléváme vypečenou šťávou. Šťávu zahustíme moukou.

  3. Pečení trvá podle kvality masa i podle trouby tak 1,5 - 2 hod.

  4. Příloha: rýže, houskové knedlíky atp.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!