Štěpánská hovězí pečeně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g kvalitního zadního hovězího
- 25 g slaniny
- hořčice
- 2 vejce uvařená natvrdo
- sůl
- černý pepř
- 1 cibule
- sádlo
Postup Štěpánská hovězí pečeně
Postup přípravy receptu
-
Špalík hovězího masa protkneme slaninou, uprostřed vyřízneme otvor a namažeme hořčicí, pak naplníme vejci. Otvor zavřeme (jehlou na závitky). Maso opepříme a osolíme.
Na rozpáleném sádle v pekáčku zpěníme cibuli a vložíme maso, orestujeme ze všech stran, pak podlijeme horkou vodou, přiklopíme a v troubě pečeme do měkka. Maso během pečení obracíme a podléváme vypečenou šťávou. Šťávu zahustíme moukou.
Pečení trvá podle kvality masa i podle trouby tak 1,5 - 2 hod.
Příloha: rýže, houskové knedlíky atp.