Štemberky

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g Máslo
75 g Cukr krystal
1 ks Vejce
12 g/ pol. lžíce Smetana nebo mléko
200 g Hladká mouka
Jedlá soda-Kávová lžička
Náplň:
200 g Jogurt
100 g Višňový džem (nebo z černých třešní)
10-15 g Cukr krystal
Cukr moučka na posypání nebo poleva

Postup přípravy receptu

  1. Povolené máslo, cukr, vejce, soda, smetana a mouka smícháme na těsto a dáme do lednice odpočnout cca na půl hodiny.

  2. Jogurt smícháme s džemem a osladíme.

  3. Odležené těsto rozválíme na váleček a nakrájíme na cca 30 dílků. Pod těsto si podsypeme mouku aby se nám nelepilo. Z každého dílku vytvarujeme kuličku a pomocí malé skleničky tvoříme koláčky (skleničku máčíme v hladké mouce aby se nelepila na těsto).

  4. Koláčky klademe na plech s pečícím papírem a ještě jednou dotvarujeme skleničkou. Plníme rozmíchaným jogurtem s džemem a pečeme v rozpálené troubě na 160°c asi 7-8 minut.

  5. Vychladlé Štemberky pocukrujeme nebo poléváme cukrářskou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy