Stehýnko na cizrně se zelným salátkem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Maso:
5 nasolených kuřecích stehýnek
1 konzerva rajčatového protlaku (já jsem zvolila domácí lečový protlak)
3 malé papriky nakrájené na nudličky
100 g uvařené cizrny nebo cizrny z konzervy
sůl
pepř
mletá paprika
Salát:
1 mrkev
1 malé hlávkové zelí
1 paprika
1 cibule
7 ředkviček
100 ml vody
2 lžíce cukru
2 lžíce soli
2 lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme zapékací misku nebo menší pekáček. Do pekáčku nalijeme protlak, který okořeníme a promícháme s nakrájenými paprikami.

  2. Na tuto směs poklademe kuřecí stehýnka a dáme péct do trouby cca 30 minut na 200°C.

  3. Po 30 minutách přidáme cizrnu a dopékáme dalších 20 minut.

  4. Během pečení připravíme salát a to tak, že nakrájíme zelí a papriku na nudličky, cibuli a ředkvičky na kostičky. Salát zalejeme vodou, ve které jsme rozpustili sůl, cukr a ocet. Popřípadně salát dochuťte dle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!