Stehenní řízky s klobásovým lemem, v bylinkovém těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 stehenních kuřecích řízků
500 g vinné klobásy
sojová nebo ústřicová omáčka
sůl, pepř
2 zelené papriky
2 jarní cibulky
olivový olej
Těstíčko:
1,5 šálku (250 ml) hladké mouky
2 šálky piva
2 čajové lžičky jemné mořské soli
pažitka, tymián
3-4 kostky ledu
olivový olej na plech

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme vidličkou mouku s pivem. Přidáme studenou vodu a mořskou sůl. Vyšleháme dohladka. Necháme cca hodinu při pokojové teplotě odpočinout. Po této době do těstíčka vmícháme kostky ledu a necháme ještě 30 minut odpočinout. Těsto dobře vyšleháme. Je-li těsto příliš husté, přidáváme po lžičkách studenou vodu. Těsto by mělo být konzistence husté šlehačky. Přidáme nasekané bylinky.

  2. Mezitím připravíme maso. Stehenní řízky přes folii slabě naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ústřicovou omáčkou. Zelené papriky a jarní cibulky pokrájíme na proužky. Plech pokapeme olivovým olejem, poklademe pokrájenými paprikami a jarními cibulkami.

  3. Připravené stehenní řízky položíme na připravenou zeleninu. Pečeme cca 20 minut v rozehřáté troubě na 170 stupňů. Předpečené maso se zeleninou po této době olemujeme po obvodu pekáčku vinnou klobásou. Předpečené maso a klobásu potřeme připraveným nadýchaným těstíčkem. Zapečeme v troubě na pár minut pěkně dozlatova.

  4. Podáváme se zeleninovým šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!