Steak z krkovičky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice silné cca 2 - 2,5 cm
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 stroužky česneku
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
5 dkg anglické slaniny
5 dkg vychlazeného másla

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice potřeme olejem a necháme cca 1/2 hodiny odpočinout. NENAKLEPÁVÁME!

  2. Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme a dáme péct na suchou rozpálenou pánev, po 4 - 5 minutách otočíme, přidáme do pánve rozbouchnuté stroužky česneku i se slupkou a bylinky a smažíme další 4 - 5 minut. Poté maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo.

  3. Z pánve vyjmeme česnek a bylinky, vsypeme do ní na větší kostky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme, necháme na slabším ohni zabarvit, zalijeme vývarem (vodou) - cca 1 dcl. Až se ode dna pánve uvolní do vývaru napečený základ, sundáme z ohně a dáme do vzniklého sosu rozpustit hodně studené máslo, které sos zahustí. Dosolíme, dopepříme.

  4. Maso z alobalu vyjmeme, přelijeme sosem s anglickou slaninou z pánve. Podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!