Steak z hovězího pupku – flank steak

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

200 g hovězího pupku
hrubozrnná sůl
olej
kořenící mlýnek Jamie Oliver- Chilli směs Hot & Smoky

Postup přípravy receptu

  1. Osušíme steak papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak po vyjmutí z lednice odpočinout, aby dosáhl pokojové teploty.

  2. Rozpálíme grilovací pánev s trochou oleje. Steak lehce potřeme olejem, aby na něm dobře držela hrubozrnná sůl a koření. Steak tedy osolíme a za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým chilli kořením. Steak děláme poté na pánvi při vysoké teplotě. Opékáme nezakryté a to z každé strany 6 minut. Po této době je steak středně syrový a trochu tužší.

  3. Steak vyjmeme z pánve a dáme do maximálně rozpálené trouby na 15 minut dopéct. Po této době steak vyjmeme a zabalíme do připraveného alobalu.

  4. Necháme 5 minut odpočnout, aby došlo k stejnoměrnému rozložení šťávy a steak byl celý šťavnatý. Jelikož steak z pupku je trošku tužší, tak jej krájíme těsně před servírováním přes vlákno, na plátky cca 5 mm silné. Příloha opečené tousty, nebo čerstvý chléb či jen zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!