Šťavnatý ořechový dort s jablky

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
30 dkg cukru
4 dkg kakaa
6 lžic krupice
16 dkg ořechů
28 dkg jablek
3 lžíce polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1/2 litru mléka
5 lžic hladké mouky - uvařit jako pudink, do horkého vmíchat
2 žloutky vychladit a postupně vešlehat do rozšlehaných
37 dkg másla s
20 - 25 dkg cukru a
1 vanilkového cukru
Krému je hodně i na zdobení, dort prokrojím 1 - 2x, podle toho jaký peču, zda nižší a ve větší formě nebo opačně. My máme rádi krému hodně. Na malý dort stačí poloviční dávka krému.

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nastrouhat jablka, promíchat s krupicí, nechat nabobtnat min. 1/2 hodiny.

  2. Ušlehat žloutky s cukrem do pěny, vmíchat postupně jablka s krupicí, kakao, mleté ořechy a 1/2 prášku do pečiva promíchaného se 3 lžícemi mouky a nakonec sníh z bílků.

  3. Vymazat a vysypat formu, péct pomalu cca 3/4 hodiny - hodinu. Polít čokoládovou polevou. Tento dort není dusivý, je naprosto šťavnatý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!