Šťavnaté řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4-6 plátků vepřové kýty nebo krkovice
1 hovězí bujon
500 ml vody
1/2 kostky másla
2 vejce
strouhanka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme z obou stran a pak plátky naklepeme ve strouhance, dáme do rozšlehaných vajec a hned smažíme dozlatova z obou stran. Osmahnuté naskládáme do pekáčku.

  2. Svaříme si vodu s bujonem a máslem, vylijeme na řízky a vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 200°C cca 30-40 minut, aby se nám tekutina vypekla a zbyla jen šťáva na polití, během pečení stačí plátky jednou otočit. Podáváme s kaší nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!