Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
60 g másla
hrstička čerstvě nasekané petrželky
2 jemně nasekané snítky estragonu
2 podrcené stroužky česneku
lžička citronové šťávy z 1 citrónu
3 vejce
strouhanka
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo smícháme s petrželkou, estragonem, česnekem, citrónovou šťávou a vydatně osolíme a opepříme.

  2. Vytvoříme z něj váleček pomocí potravinové fólie a uložíme na 15 minut do mrazáku.

  3. Mezitím připravíme maso - z řízků odkrojíme malá filátka a uschováme na případné záplatování.

  4. Poté řízky rozkrojíme po šířce tak, jako bychom chtěli udělat kapsu. Osolíme a opepříme.

  5. Ztuhlé máslo rozkrojíme podélně na čtvrtiny, do každé kapsy vložíme jednu část a okraje masa sklepneme paličkou. V případě nechtěného proříznutí masa použijeme mírně rozklepané filátko coby záplatu.

  6. aso namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a zprudka osmažíme z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.

  7. Přendáme do pekáčku a pečeme při 200°C asi 20 minut. Podáváme s citrónem a různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!