Šťavnaté játrové placičky s nivou a žampiony

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích jatýrek
plechovka sterilovaných žampionů
15 dkg Nivy
1 lžička vegety
2 vejce
4 lžíce Solamylu
1 lžíce Worcestrové omáčky
lžička mletého bílého pepře
špetku soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse si rozšleháme vejce, worchestr, solamyl, vegetu, pepř a přidáme najemno nakrájenou játru, žampiony a nastrouhanou nivu.

  2. Zamícháme a necháme alespoň hodinu odležet.

  3. Na rozpáleném oleji smažíme menší placičky z obou stran. Podáváme se zeleninou, brambory a ďábelskou omáčkou. Pro ty co nejí vnitřnosti - smažila jsem placičky i z kuřecích prsních řízků a byly taky dobré a šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!