Šťáva z plodů černého bezu, pařená

Recepty, Nápoje

Suroviny

bezinky
kyselina citronová
cukr krystal
rum

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky pařím v odšťavovacím tříposchoďovém hrnci - spodní díl- voda - prostřední díl slouží k zachycení šťávy - vrchní díl je na ovoce

  2. Do vrchní části nasypu 10-ti litrový kbelík čerstvých neotrhaných bezinek

  3. Prosypu 1,5 kg cukru a jedním balením kyseliny citronové (já používám Dr. Oetker nebo Labeta)

  4. Zakryji a pařím dokud to jde (hodinku i dvě).

  5. Zachycenou šťávu ještě ochutnám, případně přisladím a ještě horkou plním do skleniček, které před plněním vyplachuji rumem, dále nezavařuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!