Staročeský chléb - velký bochník

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

460 ml vlažné vody
2 lžíce octa
3,5 lžičky soli
150 g vařených, jemně strouhaných brambor
900 g prosáté hladké mouky
2 lžičky drceného kmínu
1/2 - 3/4 lžičky fenyklu
1/2 - 3/4 anýzu
1/2 - 3/4 koriandru (koření, mimo kmín, pomeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři)
2 lžičky cukru
2 lžičky sušeného droždí
NA POTŘENÍ:
2 lžíce oslazené vody
1 lžíce celého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem povrch i dost ke kraji.

  2. Program - klasik, kůrka střední, velký bochník. Toto množství je pro pekárnu Eta - Harmony, pro pekárny s menší nádobou, je třeba množství upravit. Bochník váží 1450-1500 g.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!