Staročeská zeleninová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g kořenové zeleniny
1 stonek zelené cibulky
1-2 lžíce oleje
1 l zeleninového vývaru
40 g másla
40 g hladké mouky
2 vajíčka natvrdo
zelená petželka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme ji na oleji.

  2. Osolíme, opepříme, zalijeme 1 naběračkou vývaru a podusíme.

  3. Když je zelenina téměř měkká, nakrájíme na kolečka zelenou cibulku, přidáme ji k zelenině a odstavíme.

  4. Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme zbytkem vývaru a 15 minut vaříme.

  5. Pak do uvařené jíšky přidáme podušenou zeleninu, nastrouháme žloutky a vše prohřejeme.

  6. Nakonec nasekáme bílky a přidáme do polévky. Na talíři zdobíme petželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!