Staré dobré punčové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

piškotový plát
punčovina
marmeláda
cukrový rozvar
rum
anglický punč
ledová poleva
Základní piškot:
4 vejce
16 dkg cukru
4 lžíce oleje
16 dkg hladké mouky
1 ČL prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr vyšlehám do pěny. Přidám olej, mouku a prášek do pečiva. Upeču v trubě.

  2. Piškotový plát nakrájím na tři díly (z jednoho dílu udělám punčovinu, viz níže).

  3. Nachystám si cukrové rozvary - jeden s rumem a druhý s anglickým punčem.

  4. Spodní plát namočím na velice krátkou dobu do cukrového rozvaru s rumem, potřu marmeládou, pak dám vrstvu punčoviny, opět potřu marmeládou a přiložím druhý plát piškotu, který jsem také namočila do cukrového rozvaru s anglickým punčem. Hotový řez poliji ledovou polevou.

  5. Na obarvení používám gelové barvy, kterými obarvím cukrové rozvary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!