Štafetky - rychlé a jednoduché

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 bílky
100 g cukru krupice
50 g hladké mouky
50 g mletých vlašských ořechů
Náplň:
80 g másla
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce moučkového cukru
80 ml silné černé kávy
na ozdobu čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C a plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Vyšleháme bílky do hustého sněhu a postupně přisypáváme cukr. Ořechy promícháme s moukou, přisypeme do sněhu a lehce promícháme vařečkou.

  3. Těsto natřeme na celou plochu pečícího papíru, plech vložíme do trouby a tu ihned snížíme na 170°C. Pečeme 15 min, ale hlídáme, aby se nám těsto nezačalo připalovat. Těsto zůstane světlé, nenechávejte v troubě déle, vysušilo by se. Ihned po vytažení z trouby přiložíme na upečený korpus stejně velký plech, upečené na něj překlopíme, stáhneme z plátu těsta papír a otočíme zpět.

  4. Vychlazené těsto rozkrojíme na 3 stejně široké pásy, krémem je spojíme na sebe a necháme odležet. Pak krájíme na jednotlivé kousky a zdobíme čokoládou.

  5. Náplň: polovinu z celkového množství másla rozpustíme v kastrolku, přidáme mouku a 1 lžíci moučkového cukru promícháme a necháme trochu probublat jako jíšku.

  6. Pak zalijeme horkou kávou a za stálého míchání provaříme. Necháme vychladnout, vyšleháme zbylé máslo s cukrem a kávovou směs postupně přidáváme. Dobře vyšleháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!