Štafetky pro mlsouny

Recepty, Moučníky

Suroviny

10 bílků
200 g moučkového cukru
120 g hladké mouky
80 g mletých vlašských ořechů
Krém je v pracovním postupu.

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny. Zašleháme mouku a nakonec ořechy.

  2. Těsto rozdělíme na tři části. Nachystáme tři plechy vyložené papírem. Na každý plech rozetřeme třetinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.

  3. Když těsto zezlátne, vyndáme ho z trouby a ihned vyklopíme na vál a sloupneme opatrně papír. Necháme vychladnout. Takto upečeme všechny tři pláty těsta.

  4. Štafetky plníme kávovým krémem a máčíme v čokoládové polevě. Krém: 1 vanilkový pudink bez vaření Creme Ole, 1 máslo, 1 porce kapučína - použijte prášek - nezalévat vodou (používám porcované bez příchutí, nebo vrchovatou polévkovou lžíci kapučína z velkého balení), 3 lžíce vychladlé kávy (uvařím silného turka - dám 2 plné kávové lžičky kávy na 1 deci vody, může být i instantní, ale není tak výrazná chuť krému), 1,5 dl mléka, cukr podle chuti.

  5. Šlehačem pudink ušleháme v mléce s kávou a cukrem, až je hustý a pak zašleháme máslo a porci kapučína. Krém musí být hladký a pevný.

  6. Plát těsta potřeme polovinou krému a položíme na něj druhý plát, který opět potřeme krémem a na závěr zakryjeme posledním plátem.

  7. Ostrým nožem nakrájíme obdélníčky, které máčíme v čokoládové polevě, na alobalu necháme zaschnout a dáme do chladna rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!