Srnčí ragú

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g srnčího masa
1 mrkev
1 cibule
olej
6 kuliček pepře
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
1/2 citronu
sůl
1 dcl červeného vína
1 lžíce rybízové marmelády
1 lžička solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opražíme cibuľu spolu s mäsom narezaným na kocky. Osolíme, pridáme korenie, podlejeme horúcou vodou a dusíme asi 30 minút. V prípade potreby podlievame horúcou vodou.

  2. Potom pridáme lekvár, citrón a dodusíme do mäkka.

  3. Vyberieme citrón a bobkový list a ragú zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom.

  4. Podávame ozdobené citrónom a so zemiakmi, príp. len chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!