Srnčí na smetaně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg srnčího masa
20 dkg slaniny
4 mrkve
4 petržele
1/2 celeru
1 cibule
1 - 2 citróny
15 kuliček jalovce
15 kuliček nového koření
15 kuliček pepře
3 bobkové listy
špetku muškátového oříšku
tymián 4 snítky
sůl
pepř
cukr
zakysaná smetana
2 dcl bílého vína polosladkého

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí vložíme do pekáče, osolíme, zasypeme pokrájenou zeleninou a kolečky z půlky citrónu. Přidáme koření a proložíme slaninou. To celé zalijeme vínem a dáme do lednice na 1 den marinovat.

  2. Po marinování vložíme pekáč do trouby na 180°C na 90 minut. Potom sundáme poklici a necháme ještě 30 minut péct. Poté maso, slaninu, koření a citróny vyndáme a ze zbytku vymixujeme hustý krém, který dle potřeby naředíme vodou.

  3. Na závěr dochutíme solí, cukrem, pepřem a citrónem a zjemníme zakysanou smetanou. To vše důkladně promícháme. Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!