Srnčí medailonky na ananasu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

srnčí kýta nebo panenka
olej
Solamyl
ananas v konzervě - kolečka
máslo
voda
mletý pepř
kořenící směs divočina
sůl
mletý jalovec

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na medailonky, okořeníme všeckým kořením, osolíme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme a necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne. Maso krásně zkřehne.

  2. Z ananasu slijeme šťávu do sklenice a kolečka přepůlíme.

  3. Na pánev dáme trochu oleje, rozpálíme a maso na něm opečeme po obou stranách. Podlijeme polovinou šťávy z ananasu, přidáme máslo, chvilku restujeme, přidáme ananas, přikryjeme poklicí a za občasného promíchání a podlévání šťávou dusíme do měkka.

  4. V troše vody rozmícháme asi lžíci solamylu a zahustíme omáčku, chvilku provaříme. Podáváme s hranolkama nebo pečenýma bramborama a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!