Srnčí lopatka na červeném víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1,5 kg srnčí lopatky
150 g uzené slaniny
Do pačuli:
10 kulek jalovce
15 kulek pepře
3 bobkové listy
3 kulky nového koření
1/2 mocca lžičky kmínu
1/2 mocca lžičky mletého zázvoru - zázvoru
1 větší na drobno nasekaná čevená cibule
7 rozdrcený česnek
150 ml olivového oleje
100 ml červeného vína - Amarr

Postup přípravy receptu

  1. Do strednej misy vložíme cibuľu, cesnak,prilejeme červené víno a olivový olej. Zbytok korenín dobre rozdrvíme (použil som z robota drtič na kávu) a pridáme tiež do misky. Nakoniec dochutíme soľou.

  2. Srnčiu lopatku dôkladne prešpikujeme údenou slaninou a vložíme do pekáča, v ktorom sa bude mäso piecť a dobre ju z oboch strán polejeme vytvoreným pácom. Zbytok nalejeme do pekáča.

  3. Mäso marinujeme v chlade 3 dni, pričom, kedy nás napadne ho otočíme a polejeme pácom.

  4. Po marinovaní prikryjeme alobalom, pridáme asi 1,5 dcl vody a pečieme v trúbe 2 hodiny pri 150°C.

  5. Potom mäso odokryjeme, prevrátime a pri tej istej teplote dopečieme do mäkka, za častého polievania výpekom. Prílohou môžu byť roztlačené zemiaky, zmiešané s mliekom a maslom, posypané nasekanou pertžlenovou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!