Srnčí guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

srnčí maso(hřbet,plec,kýta) já měla kousek hřbetu a plecka
2 cibule
2-3 lžíce sladké červené papriky
půl lžičky drceného kmínu
3 stroužky česneku
1 zeleninový bujón
sůl
sádlo
hladká mouka (asi 3 vrchovaté lžíce)
2 nové koření
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme jemně osolené maso. Osmahneme, aby se zatáhlo a posypeme paprikou. Promícháme, podlijeme vodou, přidáme nové koření, kmín, pepř a dusíme do úplného změknutí.

  2. Když je maso hodně měkké (celkově vařím 1,5 - 2 hodiny), přidáme prolisovaný česnek, bujón, ještě chvíli povaříme a guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!