Srnčí guláš
Recepty, Jiné masoSuroviny
- srnčí maso(hřbet,plec,kýta) já měla kousek hřbetu a plecka
- 2 cibule
- 2-3 lžíce sladké červené papriky
- půl lžičky drceného kmínu
- 3 stroužky česneku
- 1 zeleninový bujón
- sůl
- sádlo
- hladká mouka (asi 3 vrchovaté lžíce)
- 2 nové koření
- pepř
Postup Srnčí guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme jemně osolené maso. Osmahneme, aby se zatáhlo a posypeme paprikou. Promícháme, podlijeme vodou, přidáme nové koření, kmín, pepř a dusíme do úplného změknutí.
Když je maso hodně měkké (celkově vařím 1,5 - 2 hodiny), přidáme prolisovaný česnek, bujón, ještě chvíli povaříme a guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.