Srdíčko na slanině v mrkvi a kedlubně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 vepřové srdce
200 g česnekové slaniny
1 větší cibule
500 g mrkve
1 větší kedlubna
1 lahůdková cibulka
šťávu z 1/2 citronu
2 lžíce cukru
1 lžíce Vegety
1/2 kostky masoxu (kdo nechce, nemusí dávat)
hladká mouka na jíšku
olivový olej
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si dáme dusit srdíčko, které nakrájíme na menší kousky, do kastrolu na olej s nakrájenou slaninou dáme osmažit pokrájenou cibulku a vložíme srdíčko, které chvíli dusíme ve vlastní šťávě, pak přidáme vodu, masox a necháme dusit.

  2. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na malé kostičky, které dáme na olej orestovat, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Ke konci si s oleje a mouky uděláme jíšku, kterou zahustíme zeleninu a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku.

  3. Pokud je maso měkké, přendáme do něho hotovou zeleninu, zasypeme pažitkou, promícháme, povaříme, doladíme solí a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!