Srbské rizoto

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřové plece na kostky (lze i kuřecí nebo krůtí kousky)
250 g rýže
1/2 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička rajčatového protlaku
sterilovaná červená paprika
sterilovaný nebo mražený hrášek
nastrouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na hluboké pánvi nebo v hrnci lehce osmahneme cibulku a přidáme maso. Zaprášíme mletou paprikou a osmahneme. Rychle přidáme na jemno nakrájenou papriku (aby mletá paprika nestihla zhořknout), hrášek a rajčatový protlak.

  2. Jakmile se maso zatáhne, přidáme rýži a zalijeme 500 ml vody.

  3. Jakmile začne rizoto vařit, přikryjeme hrnec pokličkou a zmírníme plamen na polovinu nebo méně. Rizoto dusíme, až rýže změkne (průběžně ochutnáme a doléváme vodu dalších cca 250 ml). Na našem sporáku to vychází asi na 20 minut.

  4. Uvařené rizoto na talíři volitelně dozdobíme sypaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!