Špízy grilované nebo pečené i s přílohou

Recepty, Grilování

Suroviny

cukrová kukuřice
mleté maso dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží...)
vepřové nebo drůbeží maso
anglická slanina nebo Vahalova..., pokrájená na plátky
menší brambory
cibule
čerstvá paprika
sůl
koření nebo kořenící směsi

Postup přípravy receptu

  1. Na jehly nebo špejle s ostrým hrotem napichujeme střídavě jak masovou, tak i přílohovou součást špízu, kterou ještě mezi sebou prokládáme plátkem papriky a cibule.

  2. Kukuřici pokrájenou na cca 2 cm silná kolečka obalíme plátkem slaniny. Stejně tak připravíme i kuličky z ochuceného mletého masa (nepřidáváme vejce ani strouhanku, jen sůl a koření či bylinky dle chuti), které též obalíme slaninou. A tak připravíme i menší očištěné brambory a kostky masa, které okořeníme a dáme do kabátku ze slaniny.

  3. Špízy můžeme zapékat v zakrytém pekáčku v předehřáté troubě a po 30-35-ti minutách dopéct do barvy po odkrytí. Grilovat v uzavíratelném (záklopném) grilu nebo na grilu otevřeném, kdy špízy zabalíme do alobalu.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem nebo různými dipy a omáčkami dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!