Špíz z amura

Recepty, Ryby

Suroviny

1 amur (cca 2,5 kg;vykostěný)
300 g anglické slaniny vcelku
3 bílé papriky nebo žluté papriky
2 větší cibule
300 g menších žampionů
sůl
drcený kmín
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájíme na kousky cca 2x2x2 cm. Papriku a anglickou nakrájíme na podobně veliké kousky podle možností, cibuli překrojíme napůl, pak opět napůl a rozebereme na plátky. Malé žampiony jen omyjeme a překrojíme napůl.

  2. Na špejle střídavě napichujeme rybu, papriku, slaninu, žampion, cibuli atd. Vyrovnáme na plech mírně vymazaný olejem, posolíme, pokmínujeme, opepříme. Pak poklademe plátky másla (jen sem tam) a dáme naplno péct (plynová trouba). Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými či jinými bramborami, jak má kdo rád. Na fotce hotového pokrmu je jeden špíz napůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!