Špíz šavlička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso
trošku kuřecího masa
paprika žlutá
slanina
klobáska
cibule
žampiony
Marináda:
3 lžíce sojové omáčky
1 dcl bílého vína
1 lžička anýzu
3 stroužky česneku
2 lžičky medu
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády minimálně na hodinu (když je čas tak klidně 24 hodin).

  2. Na jehlice střídavě napícháme všechny suroviny.

  3. Do pekáčku vložíme špízy a dáme péci na střední teplotu asi na 25 minut. Po celou dobu často poléváme zbytkem nálevu, aby maso zůstalo šťavnaté. Podáváme s hranolkami nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!