Špíz šavlička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso
- trošku kuřecího masa
- paprika žlutá
- slanina
- klobáska
- cibule
- žampiony
- Marináda:
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 dcl bílého vína
- 1 lžička anýzu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky medu
- sůl
- olivový olej
Postup Špíz šavlička
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády minimálně na hodinu (když je čas tak klidně 24 hodin).
Na jehlice střídavě napícháme všechny suroviny.
Do pekáčku vložíme špízy a dáme péci na střední teplotu asi na 25 minut. Po celou dobu často poléváme zbytkem nálevu, aby maso zůstalo šťavnaté. Podáváme s hranolkami nebo bramborami.