Spirálový višňový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
kůra z půlky citronu
špetku soli
200 g másla
1 bílý jogurt.
Dále:
500 g vypeckovaných višní nebo přecezený višňový kompot 500 g
4 vanilkové cukry
moučkový cukr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky vmícháme prášek do pečiva, sůl, kůru, přidáme máslo, jogurt a zpracujeme ručně nebo v robotu těsto, které necháme 30 min. odpočinout.

  2. Těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme každou na plát asi 30x 25 cm. Ten rozdělíme podélně na 4 pruhy. Na každý pruh poklademe řadu višní, posypeme je půlkou vanilkového cukru a okraje spojíme.

  3. Vzniklé válečky stočíme spirálovitě do kulaté koláčové nebo dortové formy. Jiné než silikonové formy předem vyložíme pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 30-40 minut (každá trouba peče jinak). Necháme vychladnout a podáváme posypané moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!