Špíglák na cibuli podle starého Bouckého

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr
4 velké cibule
200 g másla (dala jsem méně)
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného kapra nasolíme a uložíme proležet na 1-2 hodiny do lednice. Jednotlivé porce pak osušíme a kůží nahoru vložíme do pekáče na nakrájené plátky másla.

  2. Rybu pokmínujeme a dáme péct do předehřáté trouby. Přibližně po 15 minutách porce kapra poklademe silnějšími kolečky cibule, na cibuli dáme plátky zbylého másla a pečeme dalších 20 minut (je-li třeba, můžeme maličko podlít horkou vodou). Pekla jsem v remosce, porce velkého a tučného kapra. Budete-li péci v troubě, možná bude třeba časy pečení maličko zkrátit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!