Špenátové řezy

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g listového těsta (já měla 2 pláty po 275 g z LIDLu)
balíček (450 g) mraženého listového špěnátu (NE protlak !!!) nebo 500 g čerstého
200 g šunky
150 g goudy nebo jiného polotvrdého sýra (eidam, mozarella...)
250 ml smetany
3 PL oliv. oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 vejce
pepř (event. sůl... já nesolím)

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý špenát opereme a nasekáme, mražený rozmrazíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu.

  2. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a restujeme na oliv. oleji. Přidáme špenát a opečeme. Opepříme, podlijeme smetanou a podusíme dokud se smetana neodpaří (nesmí to téct).

  3. Šunku a sýr nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme.

  4. 1/2 listového těsta dáme na pečícím papíře na plech a na něj rozložíme vychladlý špenát, šunku a sýr. Přiklopíme druhou 1/2 listového těsta a přimáčkneme.

  5. Rádlem nebo nožem nakrájíme na kostky a až po tom namažeme rozšlehaným vejcem.

  6. Pečeme při teplotě 220°C cca 12-15 minut dozlatova (dle vaší trouby). Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!