Špenátové houby za mřížemi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 -320 g uvařených brambor
320 g hrubé mouky
500 g sádlla
1-2 vejce
3-4 PL mléka
1 a půl lžičky sody
1 a půl lžičky soli
mouka na vál
tuk na vymazání plechu
Suroviny na náplň
1 mražený špenát (250 g)
200 g hub (měla jsem zmražené hříbky)
3 korbáčky nebo 150 g parenice
1,5 dcl smetany na vaření
1 vejce
1-2 PL strouhanky
2 PL oleje
3 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno do mísy.

  2. Přidáme mouku, sůl, sodu,vejce, mléko, změkké sádlo a vypracujeme na pomoučněném válu těsto, které vyválíme na plát, odpovídající velikosti plechu.

  3. Pak ho přeneseme na vymazaný a vysypaný plech a okraje zvedneme.

  4. Pokrájenou cibulku zpěníme na olej a přidáme na kousky pokrájený zmražený špenát a pomalu zahříváme. Krátce ho podusíme, přilijeme smetanu a povaříme tak 2 minuty.

  5. Vmícháme vejce, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem a zahustíme strouhankou.

  6. Rozmražené houby/v létě čerstvé/ krátce orestujeme na pánvi, vytřené olejem, poté osolíme a okmínujeme.

  7. Na těsto na plechu rozetřeme špenátovou nádivku, rozložíme na ni vrstvu hub a nakonec na povrchu utvoříme z proužků korbáčků nebo parenice mřížku.

  8. Koláč vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30-35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!