Špenátová večeře za babku
Recepty, Pro začátečníkyPostup Špenátová večeře za babku
Postup přípravy receptu
-
Pánev nahřejeme a vložíme zmrzlou kostku špenátu. Sledujeme, jak se pomalu rozmrazuje a obracíme ji, tím urychlíme přípravu.
Jak vidíme, že se na pánvi již voda vyvařila, přidáme, ale jen trochu, aby špenát nebyl nasuchu. Jak špenát povolí a je zcela rozmražený (je to chvilička), osolíme ho a opepříme. Chvíli dusíme, aby se odpařila všechna voda a přidáme rozmačkaný česnek, zamícháme a můžeme přidávat vejce.
Na každé vejce přijde špetka soli. Nyní již mícháme, aby se vejce spojila se špenátem.
Nakonec vmícháme lžičku másla a promícháme. Příloha: čerstvý chlebík, nebo topinka