Špenátová placka s islandskými brambory

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 islandských brambor
máslo
sůl
koření na kuře nebo grilovací
strouhanka
150 g listového špenátu
3 vejce
1 cibule
rajče
1 stroužek česneku
majoránka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme a smicháme z rozpuštěným máslem, které pak obalíme ve strouhance smíchané se solí a kořením. Dáme do zapékací mísy (můžeme ještě posypat kořením) a pečeme na 210°C 45 min.

  2. V míse smícháme cibuli, česnek, špenát, vejce, sůl, pepř a majoránku.

  3. Na pánev s trochou oleje vylijeme směs a usmažíme placku, dozdobíme rajčetem. Dobrou chut!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!