Špenátová očka na špejli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa,
4 plátky eidamu,
4 plátky šunky nebo slaniny,
špenátové listy (čerstvé nebo mražené),
grilovací koření,
olej na smažení,
špejle.

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme a okořeníme. Necháme odležet.

  2. Každý plátek poklademe plátkem sýra, plátkem šunky. Doprostřed plátku naklademe i listy špenátu.

  3. Plátek zarolujeme do závitku a krájíme asi 1 cm široká kolečka. Špenát uprostřed kolečka by měl tvořit dojem očka.

  4. Jednotlivá očka napichujeme na špejli. Na jednu špejli jsem napichovala 4-5 oček (viz foto).

  5. Poté usmažíme špízy na oleji. Hotové očka se podávají s bramborami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!