Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 ks opravdu kvalitních špekáčků
500 g kysaného zelí
300 ml světlého slabšího piva
2 cibule
konzerva sekaných rajčat
lžíce hořčice
lžička cukru
chilli pasta podle chuti
pepř
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme zářezy. Cibuli nakrájíme na proužky. Rajčata smícháme s hořčící, pivem, cukrem a chilli.

  2. Na dno pekáčku dáme lehce vymačkané zelí, a polovinou cibule. Uložíme špekáčky, zalijeme rajčaty s pivem a zasypeme zbytkem cibule.

  3. Pečeme při 200 st. zkraje přikryté. Po 15 minutách odkryjeme a dopečeme do křupava, a až omáčka lehce zhoustne. Podáváme s čerstvým, nejlépe domácím chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!