Špaldový kváskový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
250 ml podmáslí nebo mléka
200 g špaldové mouky
200 g hladké mouky
4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
2 lžíce oleje
1 lžíce kmínu
1 lžíce otrub
2 lžičky soli
Popř.
3 lžíce ovesných vloček
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  2. Po zvukovém signálu můžeme přidat ovesné vločky a podle chuti semínka. Pečeme na celozrnný program.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!