Špaldová pizza s rukolou a parmezánem

Recepty, Pizzy

Suroviny

1 hrnek špaldové mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 hrnku vlažné vody
špetka soli
rukola
passata di pomodoro
prosciutto
parmezán
sušená rajčata (vločky)
BIO extra panenský olivový olej Oliva Gourmet

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, sůl, olej a přidáme 1/2 hrnku vlažné vody. Vody přidejte raději méně a podle lepivosti těsta případně dolijte.

  2. Vypracujeme vláčné těsto, které by se nemělo lepit.

  3. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem.

  4. Papír pokapeme trochou oleje a rukou na plechu vytvarujeme z těsta tenkou placku.

  5. Těsto pak pečeme v troubě vyhřáté na 190°C cca 20 minut. Toto je základ na nekynuté těsto. Mě osobně se osvědčilo nejprve upéct samotný korpus, který pak ozdobím svými oblíbenými ingrediencemi. Takto ozdobený korpus už znovu nepeču. Na závěr vše zakápneme panenským olivovým olejem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!