Špaldoto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g špaldových krup
- 2 cibule (cca 75g)
- 2 jarní cibulky
- 100 g žampionů
- 150 g mrkve
- 2 lžíce sójové omáčky (Tamari)
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst petrželky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- zeleninový vývar
Postup Špaldoto
Postup přípravy receptu
-
Špaldu propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den slijeme a ještě jednou propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru (nebo mírně osolené vodě) pod pokličkou do měkka (30-40min).
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme plátky česneku a kusy žampionů. Restujeme asi 5 min, zasypeme paprikou, ještě krátce osmahneme. Přidáme tenké plátky mrkve, Tamari, podlijeme 100ml vývaru a krátce podusíme.
Odstavíme a přidáme posekanou jarní cibulku i petrželku. Promícháme se scezenou špaldou a podáváme.