Špaldoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g špaldových krup
2 cibule (cca 75g)
2 jarní cibulky
100 g žampionů
150 g mrkve
2 lžíce sójové omáčky (Tamari)
2 lžičky mleté papriky
2 stroužky česneku
1 hrst petrželky
sůl
pepř
1 lžíce oleje
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Špaldu propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den slijeme a ještě jednou propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru (nebo mírně osolené vodě) pod pokličkou do měkka (30-40min).

  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme plátky česneku a kusy žampionů. Restujeme asi 5 min, zasypeme paprikou, ještě krátce osmahneme. Přidáme tenké plátky mrkve, Tamari, podlijeme 100ml vývaru a krátce podusíme.

  3. Odstavíme a přidáme posekanou jarní cibulku i petrželku. Promícháme se scezenou špaldou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!