Špagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400-500 g špaget
sůl
400 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
150 g slaniny (nebo parmské šunky)
2 stroužky drceného česneku
2 velká rajčata (nakrájená na plátky)
mletý pepř
hrst lístků čerstvé bazalky
50 g strouhaného Parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na obalu uvaříme špagety al dente.

  2. Fazolky očistíme, zbavíme vláken, rozkrojíme na polovinu a v mírně osolené vodě je uvaříme do měkka, ale křupava. Stačí jen pár minut, samozřejmě podle stáří a kvality fazolek. Hotové fazolky potom slijeme.

  3. Mezitím v hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené plátky slaniny. Když je pěkně křupavá a opečená, přendáme ji stranou a na vypečeném tuku osmahneme česnek, přidáme plátky rajčat a osmahneme je krátce z obou stran, trvá to přibližně 5 minut. Stáhneme z ohně, podle chuti osolíme a přidáme uvařené fazolky.

  4. Směs s fazolkami vmícháme do uvařených scezených těstovin, přidáme opečenou slaninu, ochutíme mletým pepřem a bazalkou a podáváme posypané strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!