Špagety se smetanovou omáčkou s Nivou a tuňákem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

špagety
omáčka:
1 cibule (střední)
1-2 stroužky česneku
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
15 dkg Nivy
200 ml smetany ke šlehání
sůl
bazalka
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osoléné vodě s kapkou oleje podle návodu.

  2. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou buď na kostičky nebo na půlměsíčky.

  3. Pak přidáme tuňáka a trochu ho pomačkáme na menší kousky, chvíli smažíme a přidáme nahrubo nastrouhanou Nivu.

  4. Necháme ji rozpustit a zamícháme.

  5. Přidáme česnek, chvíli smažíme, potom přilijeme smetanu, přidáme bazalku a pár minut provaříme.

  6. Pokud je nutné, přisolíme (Niva je ale dost slaná, tak většinou není třeba).

  7. Nakonec přidáme do omáčky nasekanou čerstvou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!