Špagety se smetanovou omáčkou s Nivou a tuňákem
Recepty, TěstovinySuroviny
- špagety
- omáčka:
- 1 cibule (střední)
- 1-2 stroužky česneku
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 15 dkg Nivy
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- bazalka
- čerstvá petrželka
Postup Špagety se smetanovou omáčkou s Nivou a tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme v osoléné vodě s kapkou oleje podle návodu.
Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou buď na kostičky nebo na půlměsíčky.
Pak přidáme tuňáka a trochu ho pomačkáme na menší kousky, chvíli smažíme a přidáme nahrubo nastrouhanou Nivu.
Necháme ji rozpustit a zamícháme.
Přidáme česnek, chvíli smažíme, potom přilijeme smetanu, přidáme bazalku a pár minut provaříme.
Pokud je nutné, přisolíme (Niva je ale dost slaná, tak většinou není třeba).
Nakonec přidáme do omáčky nasekanou čerstvou petrželku.