Špagety s pomarolou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

8 rajčat
2 cibule
8 stroužků česneku
panenský olivový olej
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
1 lžička petrželové nati (může být i sušená)
pepř
pálivá paprika nebo 1 feferonka
sůl
80 g másla
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme pomarolu. Do hluboké pánve nalijeme olivový olej do výšky asi půl centimetru. Nakrájenou cibuli na něm lehce opražíme a přidáme rajčata nakrájená na osminky.

  2. Okořeníme oreganem, bazalkou, petrželovou natí. Osolíme, opepříme, přidáme pálivou papriku nebo feferonku. Za občasného míchání dusíme na mírném ohni asi 20 minut.

  3. Pak přidáme najemno nakrájené 4 stroužky česneku, máslo a necháme dalších 10-15 minut dusit. Hotovou pomarolu necháme na teple, než se uvaří špagety.

  4. Do velkého hrnce nalijeme 2/3 vody, osolíme plnou hrstí soli, přidáme zbývající stroužky česneku, každý rozkrájený na 3 dílky, zakápneme olivovým olejem a přivedeme k varu.

  5. Do vařící vody vložíme špagety a vaříme podle druhu asi 8 minut al dente (na skus pevné). Uvařené scedíme a pokapeme panenským olivovým olejem.

  6. Podáváme samostatně - každý si ochutí špagety na svém talíři podle vlastní chuti. Nakonec posypeme strouhaným čerstvým parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!