Špagety podle Roberta Strazzullo (Spaghetti alla Carbonara)

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Na špagety:
200 g uzené šunky
500 g špaget
80 g parmazánu
25 ml smetany
3 žloutky
100 ml hovězího vývaru
Sůl
čerstvý mletý pepř
Na marinovaný žloutek:
1 žloutek
100 g cukru
100 soli

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě. Uzenou šunku orestujeme na hlubší pánvi dozlatova. Připravíme si směs se žloutků, vývaru, pepře, parmazánu a smetany.

  2. Uvařené špagety vložíme do hluboké pánve k orestované uzené šunce, zalijeme připravenou směsí a lehce v pánvi prohřejeme a zamícháme. Jakmile dosáhneme krémové konzistence, můžeme servírovat.

  3. Špagety můžeme ozdobit marinovaným žloutkem, který připravíme tak, že smícháme cukr a sůl. Do připravené směsi vložíme žloutek tak, aby byl celý ponořen. Po 3 hodinách ho vyndáme a ozdobíme s ním špagety a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!