Špagety po selském způsobu

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g rajčat
500 g pórku
200 g mrkve
200 g cibule
100 g celeru
sůl
4 lžíce oleje
250 g špaget
1 lžíce másla
pepř
tymián
sůl
100 g nastrouhaného sýru

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, sloupneme a rozčtvrtíme.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev, cibuli a celer nakrájíme na kostičky.

  3. Špagety uvaříme.

  4. Po uvaření scedit a propláchnout studenou vodou,necháme okapat a promastíme lžící másla.

  5. V kastrolu zahřejeme zbytek oleje, přidáme cibuli, mrkev a celer, 5 minut restujeme, přidáme rajčata a bez pokličky vařte 5 minut.

  6. Pórek vmíchejte až nakonec a povařte 1 minutu.

  7. Směs ochutíme solí, pepřem a špetkou tymiánu.

  8. Do zeleniny přidáme špagety, promícháme a servírujeme. Povrch posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!