Sojové maso zapečené s jablky a uzeným sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g sojových plátků
1 kostka zeleninového bujónu
1 cibule
1 velké jablko
150 g uzeného sýra
sůl
pepř
zázvor
majoránka
citrónová šťáva
zelená petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody dáme rozpustit kostku bujónu a přidáme sojové plátky. Povaříme asi 15-20 minut, necháme ve vývaru chvíli stydnout, potom plátky vymačkáme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme ještě chvilku v klidu.

  2. Zatím si nastrouháme sýr, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka, neoloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky, jen vykrojíme jádřinec. Petrželku si nasekáme na jemno.

  3. Pekáček vymažeme olejem, vložíme sojové plátky, které okořeníme zázvorem, na ně dáme vrstvičku cibule, na cibuli naklademe plátky jablek, vše posypeme rozemnutou majoránkou, nahoru nasypeme sýr a petrželku.

  4. Nakonec vše lehce pokapeme olejem a dáme do předehřáté trouby zapéct asi 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!