Sofrito

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Pro kubánskou verzi:
2 polévkové lžíce olivového oleje
3 hrnky pokrájené cibule
3 hrnky různobarevných paprik-
červená paprika
zelená paprika
bílá paprika
oranžová paprika
dále:
1 jalapeňos paprička (nebo ne)
5 stroužků česneku
1/2 hrnku zeleného koriandru (Skvěle nahradí petrželka)
1 polévková lžíce rajského protlaku
sůl
pepř
limetková šťáva z 1 limetky

Postup přípravy receptu

  1. Vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu. Protože je toho hodně, a protože použití je opravdu všestranné, uděláme co dělají jiní, udělat v tvořítku ledu kostičky, dát zmrznout a v mrazáku v pytlíku skladovat.

  2. Ale ten mrazák není zas tak kritický, v obchodech s orientálními potravinami to vídám v kelímcích v normální lednici. A to mi říká, že sofrito používá snad celý svět, jen česká kuchyně ne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy