Sofrito
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Pro kubánskou verzi:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 hrnky pokrájené cibule
- 3 hrnky různobarevných paprik-
- červená paprika
- zelená paprika
- bílá paprika
- oranžová paprika
- dále:
- 1 jalapeňos paprička (nebo ne)
- 5 stroužků česneku
- 1/2 hrnku zeleného koriandru (Skvěle nahradí petrželka)
- 1 polévková lžíce rajského protlaku
- sůl
- pepř
- limetková šťáva z 1 limetky
Postup Sofrito
Postup přípravy receptu
-
Vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu. Protože je toho hodně, a protože použití je opravdu všestranné, uděláme co dělají jiní, udělat v tvořítku ledu kostičky, dát zmrznout a v mrazáku v pytlíku skladovat.
Ale ten mrazák není zas tak kritický, v obchodech s orientálními potravinami to vídám v kelímcích v normální lednici. A to mi říká, že sofrito používá snad celý svět, jen česká kuchyně ne.