Snídaňové muffiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g celozrnné mouky
150 g hustého bílého jogurtu
100 g jemně nastrouhaného jablka
100 g borůvek
50 ml oleje
50 g ovesných vloček
4 lžíce medu
2 vejce
1 větší banán
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky skořice
1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme jogurt s olejem s jemně nastrouhaným jablkem, nastrouhaným nebo rozmačkaným banánem, vejce a vanilkový extrakt. V druhé misce smícháme všechny suché suroviny. Ty poté vmícháme do tekuté a nakonec zamícháme čerstvé borůvky.

  2. Těstem plníme papírové košíčky, kterými vyložíme formu na muffiny a pečeme v troubě při 160°C (horkovzdušná trouba) 25-30 minut. Necháme vychladit a podáváme.

  3. Před pečením každý muffin posypeme směsí semínek (použila jsem dýňové a lněné) a ovesnými vločkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!